Прибуткова справа: в Україні набирають популярності сімейні молочні ферми

В Україні набирає обертів відкриття сімейних молочних ферм. Так, лише у Хмельницькій області було відкрито дві сімейні молочні ферми – “Світанок” у селі Топори та “Лісова пісня” у селі Покощівка, пише “Агро-Центр”.

Україна щороку в середньому виробляє 7 мільйонів ​​тонн молока. З них промислового лише 2 мільйони тонн. Більшість молока виробляється селянами. Головною проблемою є те, що якість “домашнього” молока дуже важко проконтролювати.

Хліб в Україні стрімко подорожчає

Сімейні молочні ферми – це гарна можливість відкрити свою справу та почати заробляти. З 1 корови можна отримати 20 літрів, з 10 корів — 200 літрів. Це 200 гривень чистого прибутку. На місяць 6000 гривень.

На Ізяславщині розпочали свою роботу дві сімейні молочні ферми: “Світанок” у господарстві Тетяни та Михайла Юрчуків  та “Лісова пісня” у родині Бориса та Ірини Гуменюків.

Українці вивели новий сорт картоплі

На відкриття господарств було виділено кредит від ТзОВ “УкрМілкІнвест” за сприяння кластеру “Натуральне молоко”. За надані кошти господарі придбали молочних корів. Родина Юрчуків додала до власних дев’яти корів ще сім, а родина Гуменюків до власних п’яти – ще шість корів. Окрім худоби, господарі придбали сучасне обладнання: доїльний апарат, холодильне обладнання для охолодження та зберігання молока.  

Для молочної ферми “Світанок” було побудовано новий корівник, а господарство “Лісової пісні” працює в відновленому та модернізованому приміщенні.

Якщо сімейні ферми дотримуватимуться параметрів якості молока “УкрМілкІнвест” доплачуватиме в середньому майже 1 грн за літр молока. Від сімейних ферми компанія планує щоденно отримувати не менше 150 л молока.

За останній рік в Україні виготовили більше цукерок ніж ковбаси

Як стверджує Михайло Корилкевич, голова компанії “Укрмілкінвест”:

“Ми забезпечуємо родину всім необхідним для того, щоб вона могла працювати. Якщо немає корів, ми даємо тварин у лізинг, даємо або докуповуємо обладнання, немає кормів — купуємо корми. Основна умова — здавати молоко в кооператив. Частина коштів надається безповоротно, частина — як пільговий кредит. Отже, головне, щоб було бажання. Термін окупності 4 роки, загальна вартість залежить від того, що має фермер. Переважно це 200-300 тисяч гривень.”

Українським фермерам нададуть гранти на телят

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: