Тернопільщина може стати “равликовою столицею”

На Тернопільщині створюють равликовий кооператив. На думку власників господарства “Еко Снейл” це зможе допомогти українським фермерам розвивати цей бізнес, пише “Агро-Центр”.

Долучитися до кооперативу побажали равлиководи з різних регіонів України. Такий формат співпраці дозволить їм не лише обмінюватися досвідом, а й робити спільні закупки та експортувати продукцію за кордон за більш вигідною ціною.

“Ми працюємо над тим, щоб створити цілий клас равлиководів і, щоб люди навчилися добре заробляти навіть у своїх домашніх господарствах та присадибних ділянках”,

— говорить фермер та співзасновник господарства “Еко Снейл” Роман Репко.

Вигідний бізнес: в Україні виготовляють найдорожчу у світі ікру равликів

В Україні вирощують равликів для іспанців та італійців (ФОТО)

“Слизький бізнес”: фермер заробляє на равликах (ФОТО)

Оскільки традиція споживання в Україні такого продукту відсутня, свою продукцію “Еко Снейл” експортуватиме. Купують українських равликів у Франції, Португалії, Ірландії та ще ряді європейських країн. До того ж, потреба у якісній равликовій продукції в країнах ЄС дуже висока, експортний потенціал сягає 200 мільйонів євро. Нагадаємо, минулоріч Україна експортувала 380 тонн равликів, — в чотири з половиною рази більше, ніж традиційного українського сала.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: