Через погану погоду світове виробництво молока скорочується

З 44 країн-виробників молока тільки у двох державах — Бразилії та Індії — в найближче півріччя очікується приріст поголів’я худоби. Про це йдеться в черговому звіті Мінсільгоспу США “Молоко: Світові ринки і торгівля”, пише “Агро-Центр”.

За прогнозом USDA, поголів’я корів не збільшиться або навіть скоротиться в більшості країн-виробників молока, а середні надої на корову стануть критично важливими для збільшення виробництва.

“З урахуванням того, що погода в багатьох країнах-виробниках молока погіршується, швидше за все це позначиться на пропозиції молока, відображаючи ефект скорочення поголів’я. Тимчасове, хоча і незвично різке скорочення виробництва молока, можливо, якщо погодні умови погіршаться.”

— говорить аналітик Daily Dairy Report невільнице Шарп.

Без ГМО: Грузія вже 4 роки не вирощує ГМО овочів та фруктів

Уже в кінці червня Європа пережила рекордну спеку, яка, ймовірно, позначилася на виробництві молока. Лідируюча країна Європи по молоку, Німеччина, перенесла рекордно спекотний червень. П’ята за обсягом виробництва Польща також оновила температурні рекорди. Друга за обсягами виробництва молока в Європі — Франція — фіксувала температури, які доходять до +45,1 ° С.

Тимчасове, хоча і незвично різке скорочення виробництва молока, можливо, якщо погодні умови погіршаться.

“Така виснажлива спека нетипова для Європи, тому її молочні ферми не інвестували в системи охолодження на тому рівні, на якому вклалися найспекотніші штати США.”

— зазначає невільнице Шарп.

Картопля на монетах вже з травня: що придумали в НБУ?

Згідно журналу Atlantic, виробництво молока в США вже в травні було нижче показників попереднього року навіть до настання спеки. Виробництво сирого молока в США в травні впало на 0,4% до 8,6 млн тонн, а чисельність корів впала на 1%, згідно з останнім звітом USDA.

Що стосується Індії, найбільшого виробника молока, довгоочікуваний сезон мусонів почався погано. На кінець червня кількість опадів була всього 36% від норми, згідно з інформацією метеослужби країни.

Експерти розповіли скільки заробляють аграрії в Україні

“Фермери очікували дощів для початку посіву рису, кукурудзи та сої, тому врожаї впадуть. Ціни на корми в країні виросли, що у свою чергу відбилося на собівартості виробництва молока, а це може скоротити надої в довгостроковій перспективі.”

— зазначає невільнице Шарп.

В Австралії ж ситуація ще важча. Через тривалу посуху і дефіцит кормів збанкрутували багато фермерів. Згідно з даними Dairy Australia, за дванадцятимісячний термін на період травня 2019 року виробництво скоротилося на 7,7%. Починаючи з січня виробництво скорочувалося на двозначні цифри щомісяця в порівнянні з минулим роком.

70% продукції, що продається під виглядом вершкового масла є фальсифікатом

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: