Фермери світу об’єднаються задля збереження природи

У 2018 році все більше фермерів почало задумуватися про вплив сільськогосподарської діяльності на навколишнє середовище. Так, популярним серед аграріїв стало створення, так званих, буферних зон, пише “Агро-Центр”.

У Німеччині, в 2018 році під екологічні зони було відведено 4,3% земель використовуваних під сільськогосподарські площі, це в свою чергу, 1,35 млн га. Німецькі фермери планують дотримуватися цієї стратегії і після аграрної реформи ЄС 2020 року.

У Індії відомий актор погасив кредити фермерів

“Цифри ще раз підтверджують, що фермери беруть і реалізують пропозиції для практичних агроекологічних заходів”,

— розповів президент DBV Йоахим Руквід.

Проблема зменшення популяції бджіл також постала дуже гостро, аби якось врегулювати ситуацію у 2018 році фермери створили понад 15 000 га нових “бджолиних пасовищ”. За словами Руквіда ця цифра перевищила мінімальний показник для екологічних зон на 5%.

Українці можуть утилізовувати небезпечні пестициди закордоном

Цього року, вперше німецькі фермери спеціально засіювали раніше невикористовувані ділянки, рослинами спеціально для медоносних бджіл. Під це було відведено близько 2200 гектарів орних земель.

У Великобританії фермери також не залишились осторонь і віддали 30% своїх угідь природі. Британські фермери відвели майже 4 600 га на потреби дикої природи. Вже навіть зараз фермери відзначають, що бджоли, птахи і зайці повертаються на поля, які були для них відведені. Місцеві фермери віддають під буферні зони найрізноманітніші ділянки, зокрема, 768 км живоплоту, 485 га полів, 954 га лісових масивів, 131 км водних шляхів і 94 ставки.

Фермер з Київщини відновлює родючість ґрунту за новітньою технологією

У Австралії знайшли бика вагою майже 1,5 тонни

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: