Прибуткова справа: колишній ІТ-шник готує найдорожче морозиво в Україні

Максим Голубєв раніше працював у ІТ-сфері. Сьогодні він займається незвичною справою готує справжнє натуральне морозиво за класичним рецептом. Свій перший магазин відкрив на фуд-корті в одному зі столичних ТРЦ та вже будує плани як заснувати цілу мережу та автоматизувати виробництва, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Landlord.

Першою фішкою Максима було додавання до основних страв “соус” із морозива. Це допомогло зацікавити споживачів та урізноманітнити меню. Так з’явилося гірчичне морозиво з бургером, гарбузовий суп з морозивом з горгонзоли на молочній основі, м’ясо з сорбетом з вишні й червоного вина та карпаччо з лосося з сорбетом з лимона й розмарину.

Сьогодні в ресторані можна спробувати 84 види морозива. Проте, нові рецепт з’являються постійно, їх вигадує безпосередньо Максим.

Ринок органічних овочів в Україні активно зростає

Вартує морозиво від 150 грн до 450 грн. Найдорожчим є фісташкове. Готується воно із сицилійських фісташок, які не втрачає смак у холоді. Закуповує її раз у 2 роки на міжнародних аукціонах. Ціна на останньому аукціоні – $600 за кілограм. Одного кілограма вистачає на 10 кг морозива.

У залізничному тунелі вирощують екзотичні гриби (фото)

“Турецька або єгипетська фісташка в морозиві практично не відчувається. Смаку немає. А в Сицилії є регіон Бронте. Там такий особливий мікроклімат, в якому росте фісташка, що з певних причин не втрачає смак на холоді”,

— пояснює власник.


Фісташка перетворюється на фісташковий пасту після 5 годин у жорнах. Потім до неї додають 7% оливкової олії. З отриманої фісташкової пасти роблять морозиво. На приготування самого морозива йде близько 10 хвилин.

Сьогодні морозиво колишнього ІТшника продається і в торговельних мережах. Коштує від 120 грн за баночку. Крім того, його можна купити в Рівному, Тернополі, Черкасах, Львові та Вінниці.

Наразі морозиво фасується вручну, однак готується до запуску виробнича лінія, де буде встановлений фрейзер і пастеризатор. Тобто виробництво автоматизується, а ресторан перетвориться на маленьке крафтове підприємство.

Фермерки з села погодилися на пікантні фото

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: