Українським фермерам рекомендують вирощувати екзотичний вид дині — огірдиню

Огіркова диня — екзотичний вид дині, який можна куштувати сирим, смаженим, вареним та навіть маринованим. Окрім цього з неї виготовляють солодощі. Експерти розповідають, що для українських фермерів ця культура може стати неабиякою прибутковою, пише “Агро-Центр”, з посиланням на журнал “Плантатор“.

Огіркова диня справді універсальний продукт. Її можна куштувати як самодостатню справу, можна готувати фруктові салати, або ж використовувати як приправу до салатів і супів. Насіння споживають сирим або виробляють з нього олію.

Сьогодні, найпопулярнішою ця культура є в Індії, Китаї, Японії, Кореї та країнах Південно-Східній Азії.

Вигідний бізнес: як посадити часник на зиму (відео)

Технологія вирощування огіркової дині мало відрізняється від вирощування дині посівної. Єдина відмінність, вона не переносить низькі температури повітря.

Аби підготувати ґрунт до висадки огіркової дині, необхідна осіння оранка, весняна культивація та боронування. Під оранку на один гектар вносять добрива з розрахунку N70P25К25. Висівають чотири-п’ять насінин у підготовлену лунку на глибину 1–2 см. Лунки розташовують на відстані 1–2 м у рядку, з міжряддям 1,5–2 м.

В Китаї навчилися вирощувати полуницю на кислих ґрунтах

Для проростання насіння потрібно приблизно чотири-п’ять діб. Слабкі та хворі рослини видаляють через два тижні, залишаючи тільки три рослини в кожній лунці.

“Золота жила”: на Півдні знайшли гідну заміну соняшнику

На початкових стадіях росту та розвитку рослини огіркової дині зрошують раз на три-чотири доби. Під час цвітіння та плодоношення інтервал зрошення зменшують, збільшуючи поливну норму.

Збирати плоди можна вже через 50–55 діб після сходів. Період плодоношення триває до 70 діб. Середня врожайність становить 25–35 т/га.

Помідори за ціною золота: чому дорожчають українські томати

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: