Земля зеленіша ніж 20 років тому: кому потрібно подякувати

Космічне агентство США порівняло супутникові знімки Землі в період з початку 1990-их років і до цього дня. Виявилося, що за два десятиліття наша планета різко позеленіла, вкрившись новими деревами, пише “Агро-Центр”.

Велику заслугу в цьому вчені відводять Китаю та Індії. Обидві ці країни проводять активну політику з висадження нових дерев і борються з обеззелененням своїх територій, залучаючи своє чимале населення. Індія в 2016 році поставила світовий рекорд – 800 тисяч громадян цієї країни посадили 500 млн дерев за один день.

Виноград у теплиці принесе більше мільйона доходів

У Болгарії проживає дивовижний ентузіаст-еколог. 35-річний Нікола Рахни поставив перед собою завдання – посадити до 2020 року 1 млн дерев в своїй країні. І зараз за підтримки однодумців ця цифра становить вже 616 000. Нікола запустив проект по посадці нових дерев в 2013 році, встановивши партнерські відносини з жителями 500 населеними пунктами, що володіють великими площами лісових угідь, домовився з керівництвом 1000 шкіл і дитячих садків. Щороку Рахни організовує масштабні посадки дерев, в яких беруть участь 300-400 осіб.

Російська пшениця та риба завойовують світові ринки (інфографіка)

“Цієї весни нам вдалося посадити 84 тисячі медоносних дерев для бджолярів. У 104 муніципалітетах ми висадили 112 400 дерев для озеленення довкілля. На додаток до очищення повітря, рослини служать їжею і притулком для багатьох тварин, захищають грунту від ерозії і виконують важливі екологічні функції. Щоб зрозуміти переваги зелених насаджень, досить провести день на відкритому сонці. Моє припущення, що кількість дерев в Болгарії перевищує 10 млн. 40% земель в Болгарії покрито лісами”,

— говорить Нікола Рахни.

Коментуючи знімки НАСА, Нікола Рахни вважає, що вони не дають реального уявлення про озеленення Землі деревами, так як зеленим кольором відображаються і посіви сільськогосподарських культур, а також ліси, які можуть бути в поганому стані.

Дані ООН підтверджують, що з екологією Землі не все так життєрадісно, ​​як виглядає на супутникових знімках.

Незвичайна ферма: В Австралії помідори почали вирощувати в пустелі (відео)

Більше 1 млн виду тварин і рослин перебувають під загрозою зникнення в найближчі 10 років. Це включає 10% комах, 40% земноводних і 33% всіх коралів, морських ссавців і акул. Протягом 20 років було вирубано 20 млрд акрів тропічних лісів Амазонки заради розвитку сільського господарства.

Вчені з Університету Цюріха повідомляють, що людству необхідно висадити 1,2 трильйона дерев, щоб компенсувати ту кількість вуглекислого газу, яке виробляє сучасна цивілізація. На даний момент на Землі росте трохи більше 3 трлн дерев.

У 2006 році ООН виступила з глобальною ініціативою “1 млрд дерев”. До проекту приєдналися 193 країни, в сукупності висадили за 12 років більш 15,2 млрд дерев, в тому числі: Китай – 2,8 млрд, Індія – 2,1 млрд, Ефіопія – 1,7 млрд, Пакистан – 1 млрд, Мексика – 789 млн, Франція – 723 млн, Туреччина – 716, Перу – 646 млн, Нігерія – 626, Кенія – 542 млн, Єгипет – 500 млн, США – 315 млн.

В Україні фермери вирощують екзотику (ФОТО)

Успішний бізнес: молодий киянин заробляє на “зелені” в столиці (фото, відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: