В космосі вперше виростили штучну телятину

Ізраїльська компанія Aleph Farms разом з партнерами з Росії та США вперше виростила на Міжнародній космічній станції штучне м’ясо. Про це Aleph Farms повідомила в своєму акаунті в Twitter, пише “Агро-Центр”.

Суть експериментального методу полягає в тому, щоб імітувати процес регенерації м’язової тканини корови. На спеціальному 3D-біопринтері, який розробила російська компанія 3D Bioprinting Solutions, космонавти змогли виростити невеликий шматок штучної яловичини, розміром всього кілька міліметрів, повідомив керівник проекту по біодруку, керуючий партнер 3D Bioprinting Solutions Юсеф Хесуані.

Світові мережі ресторанів відмовляються від яєць з кур у клітках

Для вирощування м’яса фахівці компанії беруть клітини у корів, вирощують їх в спеціальному живильному середовищі, а потім збирають з них штучну м’язову тканину. На Землі цей процес відбувається повільніше, так як його обмежує гравітація: м’ясо зростає тонкими шарами.

“Тканина друкується одночасно з усіх боків, подібно до того, як ми робимо сніжок, в той час як багато інших біопринтерів створюють її шар за шаром”,

— пояснив представник компанії Йоав Рейслер порталу Space.com.

Курятина з гороху: швейцарська компанія розробила новий вид штучного м’яса

Експеримент з виробництвом яловичини, який пройшов на МКС в кінці вересня, тривав протягом 7 днів. Далі в планах фахівців виростити також штучне м’ясо кролика і риби. Юсеф Хесуані розповів, що в планах у підприємств-партнерів проводити на МКС велику кількість штучного м’яса, проте для цього на станцію потрібно завезти додаткове обладнання.

В Києві нашестя кіз (ФОТОФАКТ)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: