Американець облаштував в українському селі органічну ферму (фото)

Чіп Тейлор – американець за походженням, під час однієї з робочих поїздок в Україну познайомився зі своєю майбутньою дружиною Лідією і вже тоді вирішив, що решту життя проживе в Україні. Сьогодні родина мешкає у невеличкому селі Залісці, що на Хмельниччині, пише “Агро-Центр”.

В село Чіп та Лідія переїхали аби допомагати нарко- та алкозалежних. В їхньому селі при монастирі працює спеціалізований реабілітаційний центр. Окрім допомоги іншим, жінка працює перекладачем, а Чіп займається фермерством.

У ЄС забруднено близько 80% земель (результати дослідження)

“Ми приїхали сюди на тиждень. Я читав лекції у костелі та працював з пацієнтами. Це було навесні 2016-го. А вже під час другого візиту мені запропонували взяти реабілітаційний центр під опіку. Так ми остаточно перебралися в Залісці. У нас немає жодних проблем з тим, що ми живемо у селі. Звісно, багато чого треба було реорганізувати, перелаштувати, структурувати”

— розповідає Чіп.

На Луганщині чоловік будує бізнес на виготовлені еко-чіпсів

Страхують навіть від дощу: як в Грузії влада підтримує фермерство

Ферма американця навіть на перший погляд відрізняється від звичних нам українських господарств. У власності Чіпа доволі невелика ділянка землі, проте навіть на ній він зміг облаштувати функціональне господарство. На його фермі працює кожен шматочок землі.

“Я називаю наше господарство “твоя ферма”. Кожен, хто купує нашу продукцію, має відчувати, що вона вирощена саме для нього. Бо ми виростимо для кожного те, що він хоче, як хоче і коли хоче – начебто це його власне господарство.”

— поділився фермер.

В Україні відкрили найповнішу базу даних про земельні ресурси

Вигідний бізнес: українці можуть заробляти до 100 тисяч гривень з гектара кукурудзи

Вирощені продукти Чіп віддає на продаж. Зазвичай його клієнтами є мережі ресторанів. В його господарстві все прораховане до дрібниць, так, аби продукція не псувалася та не пропадала він вирощує лише ту кількість яка необхідна на продаж. Культури, які вирощує чоловік для українців є не звичними, тому попит на них постійно зростає. На грядках американця росте здебільшого зелень. У своєму господарстві він не використовує пестицидів та хімічних добрив, аби не отруювати землю.

Cherche la femme: фермер з Норвегії шукає дружину в Україні

 

У Австралії з полуниці виготовляють порошок

Особливим у господарстві чоловіка є спосіб оформлення городини. Грядки Чіп формує з допомогою органіки, яка перегниває і утворює родючий пухкий ґрунт. Листя, що спадає з дерев, перетворює на теплі грядки. Тут Чіп сіє салати, врожай якого, планує зібрати вже в першій половині березня. У теплицях навіть зараз рясніють помідори, розсада мексиканського перцю, рідкісна для нашого клімату токійська біла цибуля. З зелені росте салат, рукола, кінза та буряки.

Поблизу зони АТО переселенець виготовляє сири та м’ясо (відео)

Молодий фермер з Кіровоградщини успішно працює в селі (ФОТО)

Окрім цього, фермер займається вирощенням мікрозелені. Під спеціальними лампами ростуть проростки гороху, базиліку та перець хабанеро, з якого готують мексиканський соус – сальсу.

“Я родом з невеличкого містечка, що у Сполучених Штатах. Хоч і жив у таких великих містах, як Лос-Анджелес, Нью-Йорк, Москва… Коли ми переїхали до Залісців, нашому синові було 2 роки. І ми впевнені, що саме тут йому буде найкраще. І тепер – це наш дім”

— поділився чоловік.

Чіп розповідає, що рішення переїхати з міста було далеко не найпростішим. Але зараз він впевнений, що цей крок був вірний.

Фермер поблизу Рівного має величезні виноградники (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: