Німецькі пастухи ризикують залишитися без роботи через глобальну урбанізацію

В Німеччині пастухи-мігранти просять допомоги у влади – вони більше не можуть виконувати свої професійні обов’язки. Німецьким пастухам стає все важче знаходити нові пасовища, тому що все більше і більше землі “зайняті бетоном”, пише “Агро-Центр”.

Німецькі пастухи, в основному, приїжджі з інших країн, вимагають фінансової підтримки від федерального уряду, але поки безуспішно. У Німеччині в даний час налічується 950 комерційних пастухів з тенденцією до зменшення.

Досвід з Данії: ексклюзивне інтерв’ю з відомим ветеринаром (фото)

Німецькі вівчарські ферми є важливою галуззю сільського господарства країни, в якій благополуччя тварин має першорядне значення: тварини проводять своє життя на вільному випасі. Але пастухам стає все важче знаходити нові пасовища, оскільки йде глобальна урбанізація.

М’ясо майбутнього: в США вирощують курятину в пробірках (відео)

Вівчарські ферми в Німеччині вважаються своєрідним сховищем біотопів, що сприяють збереженню природної різноманітності. У минулому шерсть місцевих овець була експортним хітом, поки синтетичні тканини і конкуренція з боку виробників овечої вовни з Далекого Сходу витіснили овечу вовну німецького виробництва.

Страусина ферма в Україні: екзотика чи прибутковий бізнес?

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: